Afbeelding / Picture      easypagelogo     Afbeelding / Picture     

                DE GESCHIEDENIS VAN DE BOXER KENNEL FAN E WALDSWALKER   

Onze eerste boxer was een gele teef van ongeveer 1 jaar. Wegens omstandigheden moest Bodo verhuizen, mijn ouders hebben haar toen met veel liefde opgevangen. Hiermee begon  voor ons, naar later zou blijken , een leven ondenkbaar zonder boxers.

Wij , mijn zus en ik, zijn geboren met Bodo naast het bed. Zij heeft ons mee opgevoed tot ze op bijna 9 jarige leeftijd overleed , een ongelovelijk verlies .   Door deze boxer wisten we, nu nooit meer een ander ras. Er kwam dan ook weer een andere boxer Donna Festa van de Oude Schouw . Zij was 13 weken jong , nog wat wild en onbesuist maar ook weer ontzettend lief. Ook zij moest door omstandigheden van eigenaar wisselen en het lijkt er op dat als boxers een niet al te beste baas gehad hebben, bij een volgende baas die wel lief en zorgzaam is ook extra aanhankelijk worden .

Afbeelding / Picture Afbeelding / Picture Afbeelding / Picture

Bodo met favoriet speeltje        Donna had haar eigen stoel        Hesta als pup van 8 week

     Donna heeft een enorme invloed gehad op mijn leven, zij was overal waar ik was , mijn steun en toeverlaat.

    Donna is ruim 12 en half geworden. Toen Donna na zo'n lange tijd weg was wilden mijn ouders even geen hond, het verlies viel zwaar en de leegte was groot. Ik vond een leven zonder boxer maar niks, er werd mij een in het vooruitzicht gesteld als ik mijn diploma zou halen. Dat diploma kwam er en dus ook weer een boxer. Weer was het een teef, een gele,Hesta van Rusticana. Hesta was mijn eerste boxer helemaal voor mij alleen. Het stamboom stond op mijn naam dus vandaar.Ik heb met deze boxer ontzettend veel meegemaakt,en afgezworven (in het fries is dat swalkje) door de omgeving. Helaas kreeg Hesta een baarmoederontsteking waardoor ze nooit jongen zou kunnen krijgen .Toen Hesta 11 jaar was ben ik op mijzelf gaan wonen en is Hesta bij mijn ouders gebleven, ik zat toen weer zonder boxer. Mijn vriendin en ik zijn op zoek gegaan naar een pup en dat werd Brusca v.d Cathalijanda  een gestroomde teef van 8 weken. Toen Brusca 9 maand was hebben we nog een pup gekocht Duena v. Frisia-state een gele teef van 8 weken . Helaas werd zij maar 11 maand. Weer kwam er een pup, een reu van 8 weken, Elmer v. Frisia-state. Hesta, nog steeds in leven vond dit als ze uit logeren was  druk maar ontzettend leuk,een echte boxer. Hesta is uiteindelijk 14 en een half jaar geworden,ontzettend oud voor een boxer. Nu Hesta overleden was vond mijn jongste zus het weer niet leuk dat er geen boxer in huis was,dus zijn we voor hen op zoek gegaan naar een pup,Marrit From Marshyland werd dit. Toen Marrit ruim 2 jaar was wilden we graag een nestje fokken, we hadden Elmer, een zeer geschikte reu voor een teef als Marrit dus konden we het proberen. De dekking was gelukt maar nu nog een kennel naam want we wilden na dit nest wel verder met onze hobby,en een boxer zonder kennelnaam is geen echte. De omgeving waar wij wonen wordt de wouden (wâlden) genoemd .Gezien mijn verleden met Hesta (swalkje) vonden wij het voor de hand liggend om er WALDSWALKER van te maken.

                                                 WALDSWALKER betekend dus eigenlijk zwerver van de wouden. 


Last updated: 12-07-2009

Created with EasyPage